Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Osäker på vad huset tidiagre målats med och vill måla med akrylatfärg.

Hejsan!

Jag har tänkt måla om vårt hus och idag vet inte jag vilken typ av färg huset är målat med. Jag tycker bäst om akrylatfärger. Kan jag byta till akrylatfärg och i så fall hur går jag tillväga?

mvh Marie

Kommentarer

 • Hej Marie

  tack för att vi får ditt förtroende och att du ställer din fråga till oss.

  Fasadens konstruktion är här avgörande för vilken typ av färg som passar bäst för din fasad. Men även vilken sorts färg som tidigare målats har betydelse.

  Alla färgsystem är inte kompatibla och alla färgsystem åldras olika. Därmed är vår rekommendation att i första hand måla med samma färgtyp som sedan tidigare målats.

  När man som här inte har vetskap kring hur huset tidigare målats eller önskar byta målningssystem rekommenderar vi att kontakta en butik med Hushälsa Expert.
  Här i denna länk finner du återförsäljande butiker .

  Det är av oss specialutbildad butikspersonal som har kunskap att undersöka hur din fasads skick ser ut idag, vad den målats med sedan tidigare samt ge dig råd hur du bäst behandlar för en så lång och ett så hållbart målningsresultat som möjligt.

  Bedömer man att er fasad sedan tidigare är målad med akrylatfärg så är det dock inga problem att även fortsättningsvis måla med denna färgtyp.
  Akrylatfärger är den typ av färg som håller glans och kulör längst och som absolut gör att fasaden ser nymålad ut över längst tid.

  Vilka fasadtyper rekommenderas målas med vilka målningssystem?
  Alla ytor kan och bör dock ej målas med akrylatfärg. Akrylatfärger målas främst på fasader med stående panel och fasader med konstruktion där vatten ej blir över tid kvarliggande i tex spont mellan brädor osv.
  Akrylatfärger behöver luftspalt och att baksidan av paneler behålls omålad.

  En fasad med tex liggande hyvlad panel som ligger i spont och som saknar konstruktion så att vatten och regn inte snabbt rinner av och bort från panelen utan blir mellan brädorna liggande över en längre tid rekommenderas målas med färg av oljefärgstyp.
  Detsamma gäller för snickerier, stolpar fönster och staket som målas på alla sidor bör målas med färg av oljefärgstyp.
  För Timmerfasader, huggna paneler och fasader utan luftspalt kan man behöva inför systembyte göra bedömning av fasad på plats för att kunna ge en säkerställd rekommendation.


    Om du har fler frågor eller undrar över något i vårt svar här är du självklart välkommen åter.


  Hälsningar

  Christina Kundcenter Beckers Färg
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.