Hur Målar man Staket?

Vilken färg ska jag måla staket med, målas på alla sidor
Bengt

Kommentarer

 • Hej Bengt

  Tack för din fråga.

  Jag utgår från att detta är en ett nytt staket. Om ytan är målad sedan tidigare är det av vikt att undersöka vilken produkttyp som användes tidigare då detta kan ha betydelse för förarbete och val av produkt.

  Om ditt staket är av nytt tryckimpregnerat virke rekommenderar jag att titta på detta bifogade Foruminlägg för ytterligare information.

  Nytt tryckimpregnerad trall och räcke, När kan man man behandla detta?


  Vår Fönsterfärg-system Perfekt Plus fönster och snickeri är den produkt som är bäst för målning av staket.
  Våra fönsterfärger är av oljefärgs-typ vilket är viktigt för ytor som målas på alla sidor. Fönsterfärger bygger även lättare färgfilm på tvära kanter (vilket ett staket har många av) och detta i slutändan ger längre hållbarhet än vanlig fasadfärg av oljefärgs typ.

  • Är ytan målad med alkydoljefärg sedan tidigare rekommenderar vi att tvätta ytan med utomhustvätt, skrapa bort all färg som sitter löst elelr som i slitna områden kan ha tappat vidhäftning. Skrapa och slipa även bort yttersta ytan av  trä som varit väderutsatt. Väderutsatt trä blir grånat och får en porös yta som kan släppa vid målning om den inte slipas/skrapas bort.
  • Lägg Primex Grundolja på alla omålade ändträ skarvar och spikar med Primex grundolja. *(Grundolja läggs aldrig på färgytor)
  • Grundmåla sedan hela ytan med Primex Trägrund,  även  de ytor som grundoljats. Att grundmåla staket som tidigare varit målat är till stor fördel för hållbar het. Är ytan inte sliten kan grund färg uteslutas på dessa partier. Men även på dessa ytor gör grundfärg skillnad. Dvs man kan aldrig grundmåla för mycket eller i onödan.
  • Måla två varv med Perfekt Fönster  halvblank eller helmatt utförande.
  Viktigt att säkerställa att påföra rätt mängd färg enligt åtgång på burk angivet. Målar man tunnare skikt förkortas hållbarhet.

  Här i denna länk kan du läsa mer om dessa produkter

    Om du har fler frågor eller undrar över något i vårt svar här är du självklart välkommen åter.


  Hälsningar

  Christina

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.