Till senaste kommentaren

Måla ny panel som är förgrundad

Hej,
Vi har fått hem ny z-panel från SCA som är mellanstruken (röd), den är från fabrik målad med med akrylat - så vilken färg rekommenderas som en sista strykning?


Kommentarer

 • Hej Roger

  Tack för att du väljer att måla med våra produkter.
  Vi rekommenderar att du kontrollerar att den panel du fått levererad är förgrundad och målad enligt CMP (Certifierad målad panel). 
  Vilket din bygghandel eller trävaruleverantör kan ge dig svaren kring.

  Är din panel märkt CMP-G/M (G/M mellanstruket) kan du absolut måla den med vår Perfekt Fasad Plus eller Front Akrylatfärg.

  Om din panel inte är CMP märkt rekommenderar vi att du behandlar den som en icke grundmålad panel och grund oljar och grundmålar enligt rekommendation för ny omålad panel. Detta för att säkerställa att du får ett fullgott skydd.

  Om din inköpta panel är grundmålad samt mellanstruken och CNP märkt så talar den märkningen om att den grund och mellanstrykningsfärg som då har använts är av en godkänt bra system som håller den kvalitet och har de funktioner som krävs för att uppfylla de krav vi anser vara nödvändiga.

  Den bygghandel eller trävaruleverantör du inhandlat hos kan absolut besvara dig kring vilken typ av oljegrund som användes.
  Viktigt! alla spikar samt kapade ändträ ska alltid behandlas med både grundolja och grundfärg och behöver även täckmålas två varv.

    Om du har fler frågor eller undrar över något i vårt svar här är du självklart välkommen åter.


  Hälsningar


  Christina Kundcenter Beckers Färg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.