Till senaste kommentaren

Kan jag måla som Gravid eller med småbarn hemma?

Hej!
Jag har väggfärgen Living hemma som jag tänkt måla med, men undrar ifall lukten av den på något sätt kan va skadlig för en bebis som är två månader?

Kommentarer

 • Hej Cecilia
  Grattis till bebisen !

  Javisst kan du måla med Living Väggfärg
  Living väggfärg är både Svanenmärkt och har Astma och allergiförbundets märkning vilket gör den till ett ypperligt val.


  Det är viktigt att undvika produkter med farliga lösningsmedel så som tex lacknafta, alifatnafta och andra kemiska förtunning.
  Lacker, färger och sprayer med organiska lösningsmedel ska inte användas i rum där små barn eller gravida samtidigt vistas.

  Living seriens produkter är alla vattenburna och innehåller inga farliga lösningsmedel.


  När barnet är litet så är bäst förstås att alltid sträva efter att små barn utsätts för så få kemiska ämnen som är möjligt.
  Men det kan inte heller påstås att de vattenburna färgerna är farliga eller olämplig att i hemmet måla med .

  Våra vattenburna inomhusfärger är alltid formulerade för att avge minsta möjliga mängd ämnen till inomhusluften efter tork, och de Svanen-märkta har även det mildast möjliga innehållet.
  Våra väggfärger i Living-serien har dessutom astma och allergiförbundets märkning vilket gör dem här till ett utmärkt val.
  Här kan du läsa med kring vad dessa märkningar betyder.

  Dock kan det ta några veckor innan en vattenburen färg slutar avge doft. Ämnena som avgår är klassade som ofarliga, men kan ändå påverka känsliga eller allergiska personer.

  Alltså, man behöver inte heller vara orolig att måla när barnen är små, men bäst och trevligast är att alltid planera målningen till en tid då det är enkelt att vädra ut lukter, eller när man kan vistas utomhus mycket.

  Läs gärna mer i denna länk  i Sveff:s folder Visst kan du måla.

  Den vänder sig till Gravida och nyblivna småbarnsföräldrar. Sveff står för Sveriges Lim och färgfabrikanter som är en oberoende organisation.

  Tveka inte att höra av dig igen om det uppkommer fler frågor.

  Hälsningar

  Christina

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.