Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Måla furutrappa med linoleumsteg

Hej!
Vi har en lackad furutrappa med steg i linoleum som vi vill måla om.

Kan jag använda samma färg till stegen, dvs på linoleumen, som jag gör på övriga trappan i trä?
Eller behöver jag använda olika färger?

Kommentarer

 • Hej Helena

  Tack för att du ställer din fråga till oss.

  Här blir vår rekommendation att måla med olika produkter och anledningen till detta är att Linoleummattor rekommenderas målas med Golvfärg Plus (Den golvfärg som är till Betonggolv)

  Trägolv/trappor målas istället med Golvfärg trä då dessa först behöver grundmålas med Panelgrund vilken ej får övermålas med Golvfärg Plus.

  Förbehandling och målning av ytor med Linoleum


  • Tvätta av alla ytor noga med vår Inomhustvätt, eftertorka gärna med vatten för att säkerställa att alla rester från tidigare skurmedel samt tvätt torkas bort.
  • Mattslipa Linoleumytorna med ett grönt skurnylån. All eventuell Polish och vaxer måste tagas bort från yta med varmt/ljummet vatten alt borttagare.  När Linoleumytan torkat ordentligt testa att provmåla på en liten mindre yta för att säkerställa att inga rester från Polish finns kvar på ytan.
  • Måla sedan ytorna som är klädda med Linoleum  2 varv med Golvfärg Plus. Här rekommenderar vi att du utför slutför målning av Linoleumytorna innan du påbörjar grundmålning av de ytor som är av trä.
  Behandling av de ytor som är av trä.
  • Tvätta av ytorna med vår Inomhustvätt
  • Vi rekommenderar att den lack som där idag sitter slipas av. Detta då denna lack över tid kan ha tappat sin vidhäftning mot underlaget, slipas denna bort så säkerställs att den inte i framtiden skapar problem. Gamla fernissor kan även innehålla missfärgande ämnen.
  • Grundmåla sedan alla ytor av trä yta 1-2 varv  med Panelgrund .Antal varv är beroende på hur mycket genomslag från de naturligt i trä förekommande och missfärgande ämnen som finns. Har trät mycket kvistar kan man med fördel även lägga kvistlack på dessa innan grundmålning.
  • Måla två varv med Golvfärg Trä  Ytor så som sidostycke etc som ej är direkt lika utsatta som golvytor kan även målas med Living Lackfärg.
  Även om vattenburen färg torkar snabbt så behöver den härda och torka ut helt för att uppnå full slitstyrka. Vi rekommenderar därför att vara lite försiktig med de nymålade ytorna de första veckorna.

  Vår rekommendation att här till de olika ytorna använda olika golvfärger beror dels på att dessa produkter är anpassade och utformade olika och de passar därför bäst till respektive yta. Linoleum-ytor rekommenderar vi att måla med Golvfärg Plus och inte Golvfärg Trä.
  Panelgrund som ger ett mycket bra skydd mot genomslag av de missfärgande ämnen som i trä finns ska inte användas i kombination med Golvfärg Plus.


  Om du har fler frågor eller undrar över något i vårt svar här är du självklart välkommen åter. Du kan även ringa in till oss och vårt kundcenters tekniska rådgivning på telefonnummer 0200-21 21 22.

  Hälsningar

  Beckers Kundcenter
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.