Till senaste kommentaren

Bättra och måla på skador på redan målade väggar

Hej!

Jag kommer tillträda en lägenhet där väggar och tak är nymålat i glans 7, NCS S 0500-N. Jag tänkte bunkra upp med en liter målarfärg i samma kulör för att ha om det skulle behövas. Men är osäker på vilken målarfärg som är aktuell att köpa? Kan ni rekommendera någon produkt som har denna betäckning?

Tack på förhand!


Frida

Kommentarer

 • Hej Frida

  Tack för din fråga och grattis till din nya bostad!

  Det är alltid lite svårt att bättra små ytor/ fläckbättra om man inte har kvar av färg från samma burk som användes vid målningstillfället. Våra ögon har en extra bra förmåga att uppfatta små skillnader just på vita nyanser.

  Det bästa är att vid målningstillfället spara en del färg ur den burk man målar med. (vilket så klart är svårt om man inte målar själv men är ett bra tips för framtiden)

  Vet man vilken produkt som målarna använde ,vilket produktnamn väggfärgen hade, rekommenderar vi att i första hand välja samma produkt. Detta då det finns olika typer av väggfärger för att få olika ytmässiga egenskaper har olika typer av bindemedel.

  De väggfärger vi i vårt sortiment har med glans 7 är följande:

  Mood Carewall 7
  Living Väggfärg 7
  Interio Väggfärg  7
  Samt vår målerianpassade Scotte 7.
  Här i denna länk kan du läsa mer om dessa produkter.

  Tänk dock på att även vid tillfällen man sparat väggfärg från målningstillfället så kan det när det gått en tid vara svårt även då att bättra på små ytor. Ofta har den färg som sitter på vägg förändrats av yttre faktorer så som luftföroreningar i from av matos, inkommande lufts föroreningar utifrån och dammpartiklar.

  Därför rekommenderas att bättra lite större och avgränsade ytor tex mellan två hörn etc.
    Om du har fler frågor eller undrar över något i vårt svar här är du självklart välkommen åter.


  Hälsningar


  Christina Kundcenter Beckers Färg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.